Bereikbaarheid

Waar je veilig en comfortabel van A naar B kunt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is er al bereikt?

Samen met de andere kaderleden van Rover Zoetermeer zijn in de afgelopen jaren veel stappen gezet om Zoetermeer meer bereikbaar te maken. Hieronder enkele mijlpalen in dit segment.

Vervoersknoop Lansingerland

Overhandiging reizigersonderzoek station Bleizo Rover Zoetermeer aan wethouder Hans Haring (Gemeente Zoetermeer) en Henk de Paepe (Gemeente Lansingerland) in 2013. 

Overhandiging reizigersonderzoek station Bleizo door Rover Zoetermeer op 25 juni 2013
Overhandiging reizigersonderzoek station Bleizo Rover Zoetermeer aan wethouder Hans Haring (Gemeente Zoetermeer) en Henk de Paepe (Gemeente Lansingerland) op 25 juni 2013.
Foto Rob Verbunt

De bouw was al een spektakel op zich. Trots dat ik deel mocht uitmaken van in de klankbordgroep: Meegedacht met wat het nu geworden is. Bekijk de hoogtepunten van dit succes.

Nu door naar Rotterdam.

Bus 170 is nu hoogwaardig OV

De ZoRo lijn was op sterven na dood. Maar na onderzoek en lobbywerk door Rover Zoetermeer werd de buslijn door RET geoptimaliseerd, rijd op een vrije busbaan 

RET bus 170 op weg naar Rotterdam

Nu op weg naar een directe verbinding van station Lansingerland-Zoetermeer naar Rotterdam CS.

Wat vind jij? Laat het me weten.

Bus 400 werd hoogwaardig OV

Bus 400 is al een aantal jaren een succes bij studenten die dagelijks naar Leiden reizen. Ook wordt de wifi goed gewaardeerd.  Op tijd in de collegebanken is gewenst.

Bus 455 naar Delft hoogwaardig OV

Als student wil je op een prettige manier naar de collegezaal toe vervoert worden. Maar een dagje naar Delft is ook prettig met deze bus. Wat vind jij er van. Zijn er dingen waar je tegen aan loopt, laat het mij weten.

Zoetermeer als vervoershub voor toegankelijk (openbaar) vervoer
Zoetermeer als vervoershub voor toegankelijk (openbaar) vervoer

Kleinere en meer efficiënte buslijnen

De huidige stadslijnen naar de wijken als Noordhove en Rokkeveen worden nu al gereden met kleine bussen. Geen grote half lege bussen door smalle straten. Wat vind jij? Ondervindt je daar hinder van van. Laat het mij weten?

Een VDL Citea LLE-99 Electric in Zoetermeer.
Bus 72 van EBS door Rokkeveen
CC Commons https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Bestand:CC_some_rights_reserved.svg

Fietsstraten geoptimaliseerd

Diverse fietspaden zijn in Zoetermeer al getransformeerd naar fietsstraat, zoals bijvoorbeeld de Voorweg. Willen we nog meer fietsstraten.

 

Moeten er nog meer bijkomen of zijn er al genoeg. Laat het mij weten.

Fietsstraat-Voorweg
Fietsstraat-Voorweg

Wat wil ik bereiken?

Uitbreiding RR4 naar Rotterdam

We blijven investeren in OV zoals de RandstadRail. We blijven in de regio inze en op het doortrekken van de RandstadRail naar Rotterdam (ZoRolijn).
Uitbreiding bus, Metro of hyperloop?

Randstad Rail. Nog steeds een succes. Uitbreiden naar Rotterdam is nodig voor de bereikbaarheid.

Bedrijventerreinen bereikbaar met OV

We zorgen in Zoetermeer voor aantrekkelijke en goed onderhouden bedrijfsterreinen. Waar we wonen en werken moet iemand makkelijk op zijn of haar werk kunnen komen met aanvullend vervoer vanaf de trein of RandstadRail. Vervoer op maat of bedrijfsbusjes?
Een bereikbare werkplek met goede fietsvoorzieningen

Sprinters op tijd laten rijden

Het komt steeds vaker voor dat sprinters uitvallen t.g.v. de Intercity’s naar Den Haag en Utrecht. Reizigers moeten steeds vaker wachten. 

 

Is LightRail misschien de oplossing?

Intercity terug naar Zoetermeer

Zoetermeer moet een intercitystation krijgen. Er moeten meer mensen gaan in- en uitstappen op station Zoetermeer of Lansingerland-Zoetermeer om dit voor elkaar te krijgen. Daarom ontwik-kelen we deze gebieden verder als OV-knooppunt in combinatie met woning-bouw en bedrijvigheid.Zoetermeer is de derde stad van Zuid Holland met meer dan 150.000 inwoners. Een stad waar vele reizigers dagelijks van en naar hun werk gaan of recreëren. Dat kan toch niet zonder een intercitystation.

Vier sporen langs bestaand spoor?

Het succes van de Randstadrail uitbouwen: Schaalsprong voor Zoetermeer

Optimaliseren station Zoetermeer​

Zoetermeer wil het busplatform verplaatsen van Centrum West naar de Mandelabrug. Is dat wel zo slim? Hoe kan dat slimmer? 

Zo wie zo moeten we het opknappen als toegangspoort naar Zoetermeer. De eerste paal is gezet en is gezet en de eerste stappen met bomenkap oude bomen is begonnen.

Wat vinden de inwoners. Praat mee.

De schop in de grond voor de Entree In Zoetermeer

Uitbreiding knoop Lansingerland-Zoetermeer

De OV-verbindingen tussen Zoetermeer, Leiden en Del moeten hoogwaardig worden, bijvoorbeeld door te kiezen voor lightrail. Dit is momenteel de drukste busverbinding in de provincie Zuid-Holland. Op korte termijn maken we de bestaande buslijn nog aantrekkelijker door ervoor te zorgen dat de bus minder last hee van de drukte op het traject tijdens de spits. Het vervoersknooppunt van station Lansingerland-Zoetermeer heeft zoveel meer te bieden naast trein, bus en RandstadRail. Meer bedrijvigheid en leisure. Er komen 4000-6000 woningen bij. Misschien goederen overslag?

Veilig oversteken en op kruispunten

Zoetermeer heeft nog een aantal kruispunten die te gevaarlijk zijn voor fietsers en voetgangers. 

Sommige kruispunten hebben geen verkeerslichten. Dit is wel de oplossing. Wat vind jij, laat het ons weten?

Duidelijkheid in parkeerregels

Het parkeerbeleid kan beter. Zoetermeer heeft besloten om minder parkeervergunningen uit te geven. In het kader van klimaat is dat beter, maar er staan ook parkeergarages leeg die benut kunnen worden. Wat vind jij?

Heb je zelf ook nog ideeën?

Je hebt als inwoner vast ook nog wel ideeën. Daar kunnen we zeker een keer over praten. Laat het weten als je een idee hebt via de QR code hieronder.